Toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS 2019

Yleistä

Yhdistyksen kotipaikka on Lohja ja sen rekisteritunnus on 2118066-1. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää Virkkalan kulttuurielämää ja edistää paikallishistorian tuntemusta.

Hallitus

Yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Henriette van der Woude-Rantalaiho, varapuheenjohtajana Antti Tulonen ja sihteerinä Theodor Tillaéus. Muut hallituksen jäsenet olivat Nils Eklund, Liisa Hirva, Leena Syrjälahti ja Eeva-Maija Tallgren. Hallituksen varajäsenet olivat Mikko Alameri, Susanna Heikkilä, Gunilla Räikkönen ja Tarja Seewald.

Leena Syrjälahti on toiminut yhdistyksen rahastonhoitajana.

Varsinainen toiminnantarkastaja oli Hannu Nikander.

Yhdistyksen kokoukset ja jäsenistö

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 10.4.2019 ja syyskokous 27.11.2019.

Hallitus kokoontui toimikauden aikana 8 kertaa.

Toimikauden lopussa yhdistyksellä oli 128 jäsentä. Jäsenmaksu oli 10,00 euroa.

Talous

Yhdistyksen talous on tasapainossa ja sen maksuvalmius on hyvä. Toimintaa on rahoitettu jäsenmaksuilla, kaupungin toiminta-avustuksilla, vapaaehtoisen kahvikassan tuotoilla ja käsiohjelmien myynnillä. Kaikissa yhdistyksen tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen 13. toimintavuosi jatkui keskiviikkoisten teemailtojen (25) ja sunnuntaikonserttien (4) merkeissä Kässän Taidetalolla. 

 

Syyskuussa 2019 yhdessä Lohjan Karjalaseura ry:n kanssa järjestetyssä, koko kuukauden kestäneessä Karjala-tapahtuman näyttelyssä vieraili n. 1000 henkilöä. Esitelmissä, joita oli 13 oli n. 450 kuuntelijaa ja viidessä konsertissa yhteensä 400 henkilöä. Yksi konserteista esitettiin kahdesti suuren yleisömäärän takia. Antti Tulosen johtama teatteriryhmä Kässäri esiintyi syksyllä hyvällä menestyksellä.

Heinäkuussa tehtiin Torsti Salosen opastuksella kesäretki, Kuninkaan tietä länteen. Tutustuttiin Pohjan keskiaikaiseen kivikirkkoon, lounas nautittiin Leipyölin tilalla Perniössä. Retken pääkohde oli Wiurilan kartano Salon Halikossa. Kartano on ollut Armfeltin suvun hallussa vuodesta 1787 lähtien. Retken viimeisessä kohteessa Tuorlan Majatalossa Kaarinassa nautittiin iltapäiväkahvit.

 

Virkkalassa, tammikuussa 2020

Hallitus